2021-02-01 12:36:46• hírek • Fizetett tartalom

Miért érdemes gyógytornával kezelni a nyakfájást?

illusztráció/ pexels.com
illusztráció/ pexels.com

 

Mivel napunk jelentős részét mozgással töltjük, így nagyon fontos az, hogy ne akadályozzon minket valamilyen ízületet vagy izmot érintő panasz. Amikor valamelyik testrészünken mozgásszervi fájdalmat észlelünk, érdemes odafigyelni arra, hogy testünk üzen nekünk.

Természetesen lehetséges az, hogy a fájdalom egy kis pihenéssel elmúlik, ám abban az esetben, ha folyamatosan szenvedünk a tünetektől, esetleg bizonyos időszakonként újra, és újra fellobban a fájdalom, már célszerű szakember segítséget kérni. Viszonylag gyakori panasznak számít az emberek körében a nyak izmait érintő probléma, melynek oka lehet az is, hogy alváskor nem a párnán volt a fejünk, de sajnos lehet komolyabb baj is. Legrosszabb esetben akár gerincsérv is állhat a háttérben, éppen ezért mindenképpen utána kell járni, és kideríteni a fájdalom forrását.

Elöljáróban tudni kell azt, hogy nyak egy elég bonyolult része a testnek, így nem véletlen hogy sűrűn szokott fájni az embereknek. A gerincvelő védelmét hét csigolya biztosítja, melyeket izmok, idegek és ínszalagok borítanak be. Abban az esteben, ha ezekkel az izmokkal történik valami baj, már nehezünkre esik a fejünk forgatása, és valljuk be, minden fejfordítás elég nagy fájdalommal járhat. Több oka is lehet annak, hogy az ilyen jellegű panaszok megjelennek. Elég lehet az, ha például helytelen testtartásban végezzük folyamatosan a dolgunk, ha megeröltetjük ezt a területet, vagy ha épp a huzatban állunk kicsit hosszabb ideig. Általában ilyenkor az izmok vagy görcsössé válnak, vagy megrövidülnek. Legyen szó bármelyik verzióról, a lényeg az, hogy kínzó tüneteket fognak jelenteni. 

Amennyiben ilyen panaszokban van része, az elsődleges célja az embernek az szokott lenni, hogy a fájdalmat enyhíteni tudja, majd örökre búcsút is intésen neki. Fájdalomcsillapítók szedése helyett érdemes kipróbálni a gyógytornát, mellyel viszonylag gyorsan sokat lehet javítani a legtöbb nyak környéki izomfájdalmon. Mindig hagyatkozzunk a gyógytornász tanácsaira, hiszen ő egy alapos állatfelmérést követően már tudni fogja, hogy milyen tornagyakorlatokkal lehet javítani a páciensek állapotán. A megfelelően elvégzett gyógytorna gyakorlatok azért is segíthetnek a nyakfájás ellen, mert nem csak a tüneteket, hanem a fájdalom okát is kezelik. Ami biztos, hogy általában egy 10 alkalmas gyógytorna szükséges ahhoz, hogy a nyaki panaszok elmúljanak.

A fenti linken található gyógytornászok mindig kíváncsiak a betegek kitűzött céljaira, és ezek figyelembevételével folytatják a kezeléseket is. Az ő esetükben nem kell attól tartani, hogy csak több hét múlva tud bejutni hozzájuk, hiszen kimondottan gyorsan tudják fogadni a nekik bizalmat szavazó pácienseket. Sőt, nem is kell feltétlen személyesen bemenni a tornagyakorlatok elsajátításához, a járványveszély miatt online is igénybe lehet venni a segítségüket. Legyen szó nyaki, vagy egyéb mozgásszervi problémáról, soha ne vegyük félvállról a dolgot!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: